Over mij

In Their Own Time wordt gerund door Esmé Valk. Hier vindt je inhoudelijke artikelen die jou in je ouderschap kunnen ondersteunen. Ik deel mijn kennis, ervaringen en projecten op een praktische manier  zodat het begrijpelijk wordt hoe je abstracte begrippen zoals 'respect', 'autonomie' en 'zelfgestuurd leren' concreet kan maken.

Ik ben moeder, beeldend kunstenaar en Pikler pedagoog i.o. Ik schrijf over het competente kind en hoe ik de ontwikkeling van kinderen begeleid door mijn handelingen, woorden en inrichting van de omgeving. Ik geef ruimte aan de autonomie en het eigen initiatief van kinderen en zie het kind waar het is. Hierbij zijn respectvolle zorg, vrije bewegingsontwikkeling en vrij spel belangrijke ingrediënten. Kinderen die daarmee opgroeien ontwikkelen een groot zelfbewustzijn die zowel mentaal als fysiek is. Het kind is in balans en gaat eigen gekozen risico's aan waardoor het verder groeit.

Mijn opvattingen over de omgang met baby's en peuters komt voort uit de Pikler pedagogiek, dat in het Engels ook wel RIE (uitspraak "rai") of RIE parenting wordt genoemd.

Je kan bij mij terecht voor ouderschapsbegeleiding, pedagogisch ondersteuning, of voor het ontwerpen van speelruimtes die aansluiten op de ontdekkingsdrang van kinderen.

Mijn inspiratiebronnen zijn Emmi Pikler, Reggio Emilia, Jesper Juul, Peter Gray, adventure playgrounds en Anji Play.

Bij vragen of voor het maken van een afspraak neem vrijblijvend contact op.