Theatervoorstelling Landing

Landing is een muzikaal-zintuigelijke voorstelling, onder regie van theatermaker Jasmin Hasler, voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar, met hun begeleiders. Het is een voorstelling voor iedereen die wel eens vol verbazing iets heeft laten vallen. Over landen. Over het moment van aankomst en wat ervoor nodig is om te kunnen landen.

Foto: Niels Knelis

Voor deze voorstelling ontwierp ik een uniek, sculpturaal landschap waarin het alledaagse en abstracte samenkomen. Gedurende de voorstelling veranderd het decor in een interactieve spelinstallatie waarin de kinderen worden uitgenodigd om te spelen en te ontdekken.

De voorstelling gaat in april 2019 in premiere tijdens het Festival 2 Turven Hoog.

regie: Jasmin Hasler
spel: Sieger Baljon & Loes Schaap
vormgeving: Esmé Valk
geluidsontwerp: Dennis van Tilburg
lichtontwerp: Andre Pronk

Foto: Niels Knelis
Foto: Niels Knelis

Ervaringen:

Vanmorgen was ik met wat vriendinnen bij jullie voorstelling Landing. Het was mijn dochters eerste kunstzinnige ervaring en ze was er de rest van de dag van onder de indruk. Ikzelf ook! Zo creatief, bomvol prikkeling van de zintuigen, de hoge kwaliteit, de relaxte sfeer en de ruimte voor interactie. En de gebruikte materialen waren ook zo inspirerend. Alles was perfect! Heel erg bedankt voor deze ervaring.
Moeder Liza
Nog niet eerder heb ik meegemaakt dat de kinderen zo enthousiast op een voorstelling reageerden. De kinderen waren later op de groep ook opzoek naar ander materiaal dan standaard speelgoed en één meisje begon ook een voorstelling te geven naar aanleiding van wat ze heeft gezien, en kreeg meer kinderen mee dit ook te doen. Zelf ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam in de kinderopvang en ik weet zeker dat deze voorstelling veel succes zal hebben bij de jonge kinderen, ouders en kinderleidsters. Zelf vond ik het ook enorm inspirerend, heb in het verleden op een babygroep gewerkt en het speelmateriaal en spel wat we daar aanboden was ook gebaseerd op de Emmi Pikler methode. Met deze voorstelling heb je mijn ogen weer geopend en ik wil dit nu ook weer meer op de peutergroep aanbieden.
Kinderleidster Linda

Door Esmé Valk

Vond je dit interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te ontvangen in je mailbox (Ik zal je niet overladen)