DIY - Gehaakte regenboog ballen

Deze mooie set ballen is eenvoudig te maken met één bol garen, vulmateriaal en een haaknaald. Het is zo'n simpel idee dat ik zat te twijfelen of het wel een blog waardig is. Maar omdat vaak de simpele ideeën en speelmaterialen de beste zijn, deel ik de instructies voor het maken van deze regenboog ballen.

Benodigdheden

  • regenboog garen van katoen
  • vulmateriaal

Gereedschap

  • haaknaald dikte 3,5 of passend bij het garen
  • naald
  • schaar
  • stitch marker
Een setje regenboog ballen haken van één bol garen.

Instructies

Ik kreeg het idee voor deze DIY toen ik het garen met kleurverloop van Lana Grossa tegenkwam. Het voordeel is dat je maar één bol hoeft te kopen voor een set van ongeveer 10 ballen, die elk een andere kleur hebben.

Er bestaan al veel verschillende beschrijvingen voor het maken van gehaakte ballen. Ik volgde deze instructies. Als je liever een andere maat bal maakt kan je hier kijken of graag Nederlandse instructies volgt kijk dan hier.

Na jouw harde werken, kan het werk van de nieuwe eigenaar beginnen in zijn/haar spel met de set gehaakte regenboog ballen.

Door Esmé Valk

Vond je dit interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te ontvangen in je mailbox (Ik zal je niet overladen)